kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
13 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Zeki Sezer: "Artık genel seçim kaçınılmaz"

Giriş Saati : 13.09.2008 19:16
Güncelleme : 13.09.2008 22:09
Yeni Haber
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, genel seçimlerin kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Öyle gözüküyor ki yerel seçimlerden hemen sonra genel seçimler olacak" dedi.

Sezer, çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Eskişehir'de Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşeni makamında ziyaret etti. Sezer, burada gazetecilerin gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Sık sık Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Sezer, hükümetin normal seçim süresi gelene kadar görev yapmaya devam edemeyeceğini ileri sürerek, "Öyle gözüküyor ki yerel seçimlerden hemen sonra genel seçimler olacak. O nedenle Türkiye ister istemez o erken seçime gidecek. O nedenle yerel seçimler geleceğin genel seçimine ışık tutacak olması anlamında da son derece önemli" dedi.

Sezer, 'Yerel ve genel seçimlerde CHP ile işbirliği yapacak mısınız ?' şeklindeki soruya; "Bizim adayımız kesin. Türkiye'ye örnek olacak adayımız Eskişehir'de üstelik. Bu yüzden gurur duyuyoruz. Siyasette hızlı gelişmeler ve değişmeler oluyor. Herhalde bu konuları biraz sonraya bırakmak gerek. DSP farklı kimliği ve farklı duruşu olan parti olarak her alanda çalışmaları sürdürüyor" yanıtını verdi.

CİHAN