kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
12 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
ŞELALE KADAK

Kârlar vakfa, oradan da eğitime!

Bir dönem ilaç endüstrisine giren ancak sonra sahibi olduğu fabrikayı satarak bu sektörden çıkan, aynı şekilde alüminyum işinden de zaman içinde çıkan Elginkan Topluğu bugün yapı ve ısı sektöründe, Ekrem Elginkan'ın deyimiyle; 'yatay büyümeden vazgeçip, şimdi bu yatayları toplayıp uzmanlık alanında dikey büyümeye' geçmiş.
Krizli yıllarda dahi topluluk kâr etmeyi sürdürmüş. Bugün cirosunu 600 milyon dolara kadar getirmiş. Geçen yıla oranla bu yıl ki büyüme oranları yüzde 15'i bulmuş.
Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Unan, vakfın üç amacının eğitim, kültür ve manevi değerleri, Türk kültürünü araştıran projeleri desteklemek, bilim ve teknoloji alanındaki çalışmaları teşvik etmek olduğunu söylüyor. O nedenle de grup her yıl 'Teknoloji Ödülü' veriyor. Yani şirketler kar ettikçe vakfın geliri doğrudan artıyor ve bu karın büyük bir kısmı sosyal sorumluluk projelerine gidiyor.
Benim en çok beğendiğim projeleri ise şu ana kadar Manisa, Bolu ve İzmit'te kurdukları üç eğitim merkezinde gençlere ücretsiz verdikleri meslek kursları. Bugüne kadar tam 160 bin genç buradan eğitim almış. Yani usta yetiştiriyorlar. Türkiye'nin en büyük sorunu olan ara kademe çalışanlar çıkıyor bu eğitim merkezlerinde.
Elginkan topluluğu kafayı eğitime öyle çok takmış ki, şu anda 8 doktora öğrencisine, 75 üniversite öğrencisine burs veriyorlar. Yeni İşler, Yeni Fikirler yarışmasında birinci gelecek olan girişimciye de projesini hayata geçirmesi için geçen yıl 60 bin ytl vermişler. Bu yıl bu rakamı da 75 bin ytl'ye çıkartmışlar.