Yemek pişirirken çok yapılan hatalar
Giriş Saati : 07.09.2008 19:24
Güncelleme : 07.09.2008 20:42
İLİŞKİLİ HABERLER
Yemek pişirirken çok yapılan hatalar
* Çoğumuz ıspanak, asma yaprağı ve yabani otları önce bol suda haşlayıp, sonra sularını süzerek yemek yaparız. Oysa bu; vitamin değerlerinin yüzde 95'ini kaybetmelerine yol açıyor. Bu yüzden; sebzelerin sularını dökmeyin.
* Sebze ve meyvelerin kesildikten veya doğrandıktan sonra bekletilmesi, C vitaminlerinin kaybolmasına yol açar.
* Sütlü tatlılar yapılırken pirinç unu, şeker ve süt birlikte konur ve pişirilirse; içlerindeki protein kaybolur.
* Kullanılmış yağlar açıkta, aydınlıkta veya sıcak yerlerde bekletilirlerse; enerji değerlerini kaybederler.
Yayın tarihi: 8 Eylül 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/09/08/gny/haber,DEC26F3798124A87B7FBB5CD0AAA467B.html
Tüm hakları saklıdır.