kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
8 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Yemek pişirirken çok yapılan hatalar

Giriş Saati : 07.09.2008 19:24
Güncelleme : 07.09.2008 20:42
* Çoğumuz ıspanak, asma yaprağı ve yabani otları önce bol suda haşlayıp, sonra sularını süzerek yemek yaparız. Oysa bu; vitamin değerlerinin yüzde 95'ini kaybetmelerine yol açıyor. Bu yüzden; sebzelerin sularını dökmeyin.
* Sebze ve meyvelerin kesildikten veya doğrandıktan sonra bekletilmesi, C vitaminlerinin kaybolmasına yol açar.
* Sütlü tatlılar yapılırken pirinç unu, şeker ve süt birlikte konur ve pişirilirse; içlerindeki protein kaybolur.
* Kullanılmış yağlar açıkta, aydınlıkta veya sıcak yerlerde bekletilirlerse; enerji değerlerini kaybederler.