İLİŞKİLİ HABERLER
Doğru saklanmayan gıda bayatlar!
Doğru saklanmayan gıda bayatlar!
Giriş Saati : 07.09.2008 19:22
Güncelleme : 07.09.2008 20:41
* Salata ve meyveleri, servis etmeye yakın bir zamanda kesin. Kesildikten sonra da, oda ısısında en fazla iki saatte tüketin.
* Dondurulmuş ürünleri derin dondurucuda -18 derecede veya daha düşük ısılarda saklayın.
* Gıda maddeleri dondurulmaya uygun şekilde paketlendikten sonra, derin dondurucuda 8 ay saklanabilir.
* Et ve tavuk ürünlerinde, sadece ızgara yapılacak miktarı buzdolabından çıkarın.
* Sosis gibi et ürünleri, sıcak buhar çıkarıncaya kadar ısıtıldıktan sonra tüketilmelidir.
* Konserve edilmiş, dondurulmuş ve tütsülenmiş deniz ürünlerini tercih edin. Açıkta işlem görmüş ürünleri almayın.
* Eğer sütü çiğ alıyorsanız; iyice kaynatarak için.
Yayın tarihi: 8 Eylül 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/09/08/gny/haber,90E2ACE8CCEF4EE48E91367BFEE05D0E.html
Tüm hakları saklıdır.