kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
8 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Doğru saklanmayan gıda bayatlar!

Giriş Saati : 07.09.2008 19:22
Güncelleme : 07.09.2008 20:41
* Salata ve meyveleri, servis etmeye yakın bir zamanda kesin. Kesildikten sonra da, oda ısısında en fazla iki saatte tüketin.
* Dondurulmuş ürünleri derin dondurucuda -18 derecede veya daha düşük ısılarda saklayın.
* Gıda maddeleri dondurulmaya uygun şekilde paketlendikten sonra, derin dondurucuda 8 ay saklanabilir.
* Et ve tavuk ürünlerinde, sadece ızgara yapılacak miktarı buzdolabından çıkarın.
* Sosis gibi et ürünleri, sıcak buhar çıkarıncaya kadar ısıtıldıktan sonra tüketilmelidir.
* Konserve edilmiş, dondurulmuş ve tütsülenmiş deniz ürünlerini tercih edin. Açıkta işlem görmüş ürünleri almayın.
* Eğer sütü çiğ alıyorsanız; iyice kaynatarak için.