kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
8 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Fazlaları atmak yerine değerlendirin

Giriş Saati : 07.09.2008 19:22
Güncelleme : 07.09.2008 20:41
* Bayat ekmekleri ekmek tatlısı, ekmeklipuding, pita salatası, pide kebabı, ekmekböreği, Çerkez tavuğu, soğanlı ekmek lokma-ları, sarmısaklı ekmek, köfte, iskender ya dayalancı paça yapmak için kullanabilirsiniz.

* Lahana sarması yapılırkenkırılmış yapraklarından; pazı vepancar sarması yaparken de sapkısımlarından yemek ve çorbayapabilirsiniz. Sarmanın içi dekaldıysa malzemelerin hepsibirleştirilip, çorba yapılabilir.

* Marulun dışındaki yeşilkısmı ile karnabahar ve kere-vizin yeşil yapraklarını doğrayıp, salata yapa-bilirsiniz. Karnabahar yaprakları ayrıca, sebzeçorbasının içine de konulabilir.

* Evde hazırladığınız ya da dışarıdan aldı-ğınız tatlı, fazla şekerli çıkarsa atmayın. Tatlıyısüt dolu bir kabın içine alıp, 2-3 saat bekletin.Böylece, fazla şekeri süte geçer. Ayrıca süt,tatlıyı çok daha yumuşak ve lezzetli yapar.