Fazlaları atmak yerine değerlendirin
Giriş Saati : 07.09.2008 19:22
Güncelleme : 07.09.2008 20:41
İLİŞKİLİ HABERLER
Fazlaları atmak yerine değerlendirin
* Bayat ekmekleri ekmek tatlısı, ekmeklipuding, pita salatası, pide kebabı, ekmekböreği, Çerkez tavuğu, soğanlı ekmek lokma-ları, sarmısaklı ekmek, köfte, iskender ya dayalancı paça yapmak için kullanabilirsiniz.
* Lahana sarması yapılırkenkırılmış yapraklarından; pazı vepancar sarması yaparken de sapkısımlarından yemek ve çorbayapabilirsiniz. Sarmanın içi dekaldıysa malzemelerin hepsibirleştirilip, çorba yapılabilir.
* Marulun dışındaki yeşilkısmı ile karnabahar ve kere-vizin yeşil yapraklarını doğrayıp, salata yapa-bilirsiniz. Karnabahar yaprakları ayrıca, sebzeçorbasının içine de konulabilir.
* Evde hazırladığınız ya da dışarıdan aldı-ğınız tatlı, fazla şekerli çıkarsa atmayın. Tatlıyısüt dolu bir kabın içine alıp, 2-3 saat bekletin.Böylece, fazla şekeri süte geçer. Ayrıca süt,tatlıyı çok daha yumuşak ve lezzetli yapar.
Yayın tarihi: 8 Eylül 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/09/08/gny/haber,A61342E252E7410CA69A3502BED076DB.html
Tüm hakları saklıdır.