Bugün ne pişirsem? - VİDEO
Fulya UGAN/SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 05.09.2008 14:57
Güncelleme : 05.09.2008 18:42
Ramazan ayında sofralarını donatmak isteyenlere yardımcı olmak için özel bir menü oluşturduk. İşte birbirinden güzel yemeklerden oluşan menü:
EZOGELİN ÇORBASI
(6 kişilik)
Malzemeler:
* 1 kahve fincanı ince bulgur
* 1 kahve fincanı kırmızı mercimek
* 1 kahve fincanı pirinç
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 adet orta boy soğan
* 1 çorba kaşığı salça
* 3 su bardağı et veya tavuk suyu
* 4 su bardağı su
* Tuz
* Üzerine: Maydonoz
Hazırlanışı:
* Tereyağını yemeklik doğranmış soğanla birlikte tencereye alın ve kavurun. Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Et suyu ile suyu katıp kaynamaya bırakın. Bulgur, mercimek ve pirinci çorbaya ilave edip, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra ocağın altını kapatın. Tuzunu ayarlayın. Üzerini maydonozla süsleyin ve sıcak olarak servis yapın. (SOFRA DERGİSİ)
İÇLİ KÖFTE TARİFİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...
GÜLLAÇ
(12 kişilik)
Malzemeler:
* 12 yaprak güllaç
* İki buçuk litre süt
* İki buçuk su bardağı tozşeker
* 1 paket vanilya
* 1 çay bardağı gülsuyu
* Bir buçuk su bardağı dövülmüş ceviz
Süslemek için: Toz antepfıstığı, nar
Hazırlanışı:
Süt, tozşeker ve vanilyayı bir tencerede kaynatın. Daha sonra büyükçe bir tepsiye boşaltın. Gülsuyu ilave edip karıştırın. Güllaç yapraklarının yarısını tek tek süte batırın ve ayrı bir tepsiye üst üste yayın. Ortasına ceviz serpin. Kalan güllaçları da aynı şekilde süte batırıp, cevizin üzerine üst üste yerleştirin. Tepsideki sütlü karışımı güllacın üzerine dökün ve 15 dakika bekletin. Ardından istediğiniz şekilde kesin. Üzerini toz antepfıstığı ve nar ile süsleyip servis yapın. (SOFRA DERGİSİ)
Yayın tarihi: 5 Eylül 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/09/05//haber,A7DEA78DEE06443DB165130397B79522.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.