kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
3 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yeme-içme

Güncelleme : 07.07.2008 16:40
Bozcaada'da yüzyıllardır bir arada yaşayan Türk ve Rum halkının kaynaşmasıyla zengin bir mutfak kültürü oluşmuş. Öyle ki adaya sadece lezzetli yemeklerinden yiyip şaraplarından içmek için gelenlerin sayısı hiç de az değil. Taze ve bol balık çeşitleri, kalamar, ahtapot, adaya özgü otlardan yapılan mezeler, zeytinyağından şaşmayan bu mutfağın öne çıkan lezzetleri. Ve tabii ki yemeklerinize eşlik edecek kırmızı veya beyaz ada şarapları...

Adada kahvaltılar da ayrı bir özenle hazırlanıyor. Değişik otlardan yapılan omletler, gözlemeler, çiğ börek, domates ve üzüm gibi adaya özgü reçeller, ev yapımı pekmez, mevsimine göre dalından yeni koparılmış üzüm çeşitleri kahvaltı sofralarını tamamlıyor. Bozcaada'ya gelip de domates reçelinin tadına bakmadan dönmek olmaz. Adada birçok yerde bu reçelleri satan dükkânlar bulunuyor.

Adada yemek yemek aceleye getirilmeyen, tadına vara vara yapılan bir aktivite. Akşamın en önemli programı nerede yemek yenileceği. Sonrasında ise az sayıda olan barlarından birinde sakin ve huzurlu bir ortamda şarabınızı yudumlayarak devam ediyorsunuz geceye. Peynir ezmesiyle ünlü Vahit'in Yeri ve cevizli kabağı ile ünlü Şehir Restoran en lezzetli balığı yiyebileceğiniz adreslerden sadece birkaçı.