kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Bohçalı et

Derin bir kaseye süt, un ve yumurta konulup, çırpma teli ile iyice çırpılır. İçine tuz, şeker ve sıvı yağ konur, karıştırılır. Teflon tavada birer kepçe pişirilir, krepler hazırlanır. Diğer bir tencerede soğan rendesi kavrulur, etler ilave edilir. Etlerin rengi dönünce kısık ateşte kendi suyu ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. İçine mantar, kuş üzümü, tuz, karabiber, fesleğen ve beşemel sos eklenir. Hazırlanan krepten bir tane alıp, bir tabağa yayılır. Ortasına hazırlanan içten 1.5 çorba kaşığı konur. Bohça gibi sarılır, fırın tepsisine konur. Bütün krepler aynı işlem yapılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür fırında 15 dakika pişirilir. Diğer yanda sos hazırlanır. Domates ve soğan rendelenir. Şeker, tuz ve salça konur. Bir kahve fincanı su ilave edilir. Kısık ateşte pişirilip, süzülür. Fırından çıkan bohçalarla beraber servis yapılır.

MALZEMELER 6 kişilik
Krep için:
*
2 su bardağı un

* 2 su bardağı süt

* 2 adet yumurta

* 1 kahve fincanı sıvı yağ

* 1 çay kaşığı tuz ve şeker

İçi için:
*
250 gram küçük doğranmış kuşbaşı et veya kıyma

* 1 adet soğan

* 1 çorba kaşığı kuş üzümü

* 10 adet mantar

* 3 çorba kaşığı kaşar rendesi

* 3 çorba kaşığı beşemel sos

* Bir tatlı kaşığı fesleğen

* Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

Sos için:
*
2 adet rende domates

* 1 adet rende soğan

* 1 adet kesme şeker

* Tuz