Soğanlar piyazlık doğranır. Zeytinyağında soğanlar ile sarmısaklar sotelenir. İçine defne yaprağı ve tane karabiberler ilave edilir. Üzerini iki parmak geçecek kadar su eklenip, 30 dakika kaynatılır. Tüm karışım robottan geçirilir. İçine tuz ve sirke eklenir. Servis yaparken üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edilir.
MALZEMELER 4 kişilik
* 5 adet soğan
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 adet defne yaprağı
* 5 adet tane karabiber
* 1 su bardağı kaşar peynir rendesi
* 5 dilim kızarmış tost ekmeği
* 2 çorba kaşığı sirke
* 2 diş sarmısak
* Tuz
Yayın tarihi: 31 Ağustos 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/31/gny/haber,ADB1C266D8654EDF9154A2C82CA6D397.html
Tüm hakları saklıdır.