kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Krokanlı pasta
Hazır keki ikiye ayırın. 1 bardak süte 1 çorba kaşığı nescafe koyup karıştırın. Kekin iki tarafını ıslatıp, 1 su bardağı süte, 1 kaşık un, 1 kaşık şeker, 1 kaşık nescafe koyup pişirin. Katılaşınca ateşten alıp iyice soğutun içine 1 yumurta sarısı ve 1 paket kremşantiyi koyup çırpın. Buzdolabında 15 dakika dinlendirip 1 bardak şekeri tavada yakıp, kramel yapın. İçine fındıkları koyup, karıştırın. Mermeri yağlayıp dökün. Soğuyunca kırın kekin iki tarafına krema sürün. Diğer parçasını üstüne kapatın, kırılan krokanı üstüne yapıştırın. Bir gece bekletip servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
* 1 hazır kek
* 2 çorba kaşığı nescafe
* 1 su bardağı süt

Krema için:
*
1 Paket krem şanti
* 2 su bardağı süt
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı nescafe
* 1 yumurta sarısı

Krokan için:
*
1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı fındık