Krokanlı pastaHazır keki ikiye ayırın. 1 bardak süte 1 çorba kaşığı nescafe koyup karıştırın. Kekin iki tarafını ıslatıp, 1 su bardağı süte, 1 kaşık un, 1 kaşık şeker, 1 kaşık nescafe koyup pişirin. Katılaşınca ateşten alıp iyice soğutun içine 1 yumurta sarısı ve 1 paket kremşantiyi koyup çırpın. Buzdolabında 15 dakika dinlendirip 1 bardak şekeri tavada yakıp, kramel yapın. İçine fındıkları koyup, karıştırın. Mermeri yağlayıp dökün. Soğuyunca kırın kekin iki tarafına krema sürün. Diğer parçasını üstüne kapatın, kırılan krokanı üstüne yapıştırın. Bir gece bekletip servis yapın.
Malzemeler 6 Kişilik* 1 hazır kek
* 2 çorba kaşığı nescafe
* 1 su bardağı süt
Krema için:
* 1 Paket krem şanti
* 2 su bardağı süt
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı nescafe
* 1 yumurta sarısı
Krokan için:
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı fındık
Yayın tarihi: 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/27/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.