kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Romanya ayılarla başa çıkamadı

Yeni Haber
Romanya'nın Braşov ilindeki ormanlık bölgede yaşanan ayı saldırıları ve ayıların çoğalmasının ardından, Braşov İli sınırlarında bulunan Zarneşti ilçesi yakınlarında doğal ayı parkı yapıldı.

"Milyonlarca Arkadaş Derneği" ve "Dünya Hayvanları Koruma Derneği"nin desteği ile kurulan ayı parkı 70 hektar ormanlık alana kuruldu. Etrafı duvarlarla çevrilen parkın duvarları üzerine tel örgü konarak 8 bin voltluk elektrik akımı verildiği belirtildi.

1,5 milyon Euro'ya mal olan parkta ayıların en iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmeleri için özel havuzlar, ağaçlara tırmanmaları için yerler, beslenme yerleri ve barınmaları için özel odacıklar bulunuyor.

Parkın 100 ayı kapasitesine sahip olduğunu şuanda sadece 36 ayı bulunduğunu belirten Milyonlarca Arkadaş Derneği Müdürü Cristine Lapis, Çevre Bakanlığı tarafından öldürülmesine izin verilen 30 ayınında yakalanarak bu parka getirileceğini ifade etti.

Ayıları ziyaret etmek isteyen turistlerin görevlilerin sağladığı şartlarda parkı gezme imkanına sahip olduklarını söyleyen Lapis, ziyaretçi başına parkın maddi giderlerini karşılamak için başlangıç olarak 5 Euro alacaklarını kaydetti.

CİHAN