kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

BTC petrol boru hattından dinamik test akışına başlandı

Yeni Haber
Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattının Refahiye bölümünde, 5 Ağustosta meydana gelen patlama sonrasında çıkan ve 11 Ağustosta söndürülen yangının ardından sürdürülen onarım çalışmalarının tamamlandığı, petrol ile doldurulan hattan bugünden itibaren dinamik test akışına başlandığı bildirildi.

BTC Ham Petrol Boru Hattı Türkiye kısmının işletmecisi BOTAŞ International Limited (BIL) yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Refahiye'deki 30 numaralı vanada çıkan yangın sonrasında başlatılan onarım çalışmaları tamamlandı.

Hattın petrol ile doldurulduğu ve dinamik test akışına başlandığını belirten BIL yetkilileri, önümüzdeki haftadan itibaren son nokta olan Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Haydar Aliyev Deniz Terminali'nden gemilere yükleme işlemlerinin gerçekleştirileceğini bildirdiler.

BTC Boru Hattı'nın Erzincan ile Refahiye ilçesi arasındaki bölümünde, 5 Ağustos gecesi meydana gelen patlamanın ardından yangın çıkmış, hattaki vanalar kapatılarak petrol akışı durdurulmuştu. Kontrollü olarak devam eden yangın 11 Ağustos Pazartesi günü söndürülmüştü.