kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Bravo Topbaş!..

E-5 karayolunda müthiş sıkıntılar var aylardır.. Bu sıkıntıyı çeken özel otomobil sahipleri kıyameti koparıyorlar.. Ortaya yapılan metrobüs yolu E-5'i daraltıyor, şerit eksiltiyor, özelciler sıkışıyor ya..
Dünyanın tüm metropollerinde toplu taşımacılık öndedir.. Bizde de, lafa geldi mi, toplu taşımacılık edebiyatı yapılır.. Lafa gelince..
Kadir Topbaş, İstanbul'da toplu taşımacılık adına tarihin en önemli, en radikal kararını aldı..
Parasını bulması bile hayal, yapımı yıllar sürecek metro tünelleri yerine, bu çok daha ucuz, çok daha kolay çözümü getirdi.
Metrobüs, İstanbul'un ana yolu olacak.. Çekmeceler, Avcılar'dan başlayarak insanları 4. Levent Metro İstasyonu'na, ordan da kentin içine taşıyacak. Bugün saatler süren işkence, en fazla 30-40 dakikalık konforlu, klimalı, elindeki gazeteyi okuyarak bir yolculuğa dönüşecek.
Bu ne muazzam bir iştir düşünün şimdi..
Efendim hafif metro.. Raylı sistem.. Yapılan iş, onun da başlangıcı aslında. Yarın uygun görürsen, çok daha az bir bütçeyle çok kısa zamanda hazır yola ray da döşer, tren de işletirsin.. Şimdi insan buna nasıl karşı çıkar?.. Kendi özel arabasında yolu biraz sıkışıyor diye milyonların ucuz ve rahat taşınmasına isyan etmek nasıl bir insanlıktır?..
Eylülde metrobüs başlayacak. Okullar açılınca yani.. O zaman asıl göreceğiz, İstanbul trafiğine gelen rahatlamayı..
Daralan E-5 de boşalacak aslında.. Çünkü burayı işgal edip, trafiği kilitleyen minibüsler de metrobüs başlayınca bu hattan çekilecek.
Daha ne olsun?..