kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MAHMUT ÖVÜR

Gençlerin 'demokrasi aşısı'

Önceki gün Santralİstanbul'da bir grup öğrenciyle birlikteydim. Güçlü Türkiye Partisi Genel Başkanı Tuna Bekleviç'in öncülük ettiği "Demokrasi Kuşağı" adlı çalışma kapsamında, Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen 40 genç vardı. Gençlerle "medya ve demokrasi" üzerine iki saati aşkın sohbet ettik.
Çok bilinen klasik bir yakınma vardır, "Yeni neslin durumu hiç iyi değil. Nerde bizim dönemin idealist gençleri..."
Doğrusu hiçbir dönem bu yaklaşıma sıcak bakmadım. Şimdi de aynı şeyleri düşünüyorum. Gençler ister siyasetle, ister bilimle, isterse ticaretle uğraşsın, eskisine göre bu dönemde çok daha başarılı ve daha donanımlı durumdalar...
İki saate yakın sohbet ettiğim yeni nesil gençler grubunun adı bile güzel: "Demokrasi Kuşağı". O kuşağın her rengi, her kesiminden genç vardı toplantıda. Ortak payda ise demokrasiydi. "Medya ve Demokrasi" ekseninde Ergenekon'dan Türban ve Kürt meselesine, birçok konuyu konuştuk. O özgür tartışma ortamını görünce Türkiye'de gençlerin "demokrasi aşısı" nın tutacağına yürekten inandım.
Son olarak; gençleri geride bırakırken, kendine hayran bırakan Santralİstanbul mekanını, İstanbul'a kazandıranlara gönülden teşekkür ettiğimi de eklemeliyim.