kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tibuk malının değerini 'gözünde çok büyüttü' SPK ile başı derde girdi

HACER GEMİCİ
SPK, Net Holding'in patronu için şirket malvarlığında azalma yarattığı gerekçesiyle savcılığa gidiyor. Tibuk, "Yatırımcı kârlı çıktı" diye itiraz ediyor..
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Net Holding'in patronu Besim Tibuk ve yöneticileri hakkında şirketin malvarlığında 12.4 milyon YTL azalma yarattıkları gerekçesi ile suç duyurusunda bulunacak.

ÜÇ ALIMDA SORUN VAR
25 Nisan 2008'de söz konusu tutarın kanuni faizi ile ödenmesini isteyen ancak, Net Holding yönetiminden olumlu yanıt alamayan SPK, son genel kurulda, "Net Turizm ve Net Holding yönetim kurulu üyeleri ile birlikte fiile iştirak eden Side Turizm, Asyanet ve Net Yapı yönetim kurulu üyeleri hakkında SPK'nın 15/6 maddesi hükmüne aykırılık neden ile kanun 47/1-A-6 maddesi çerçevesinde suç duyurusunda bulunulmasına" karar verdi. SPK'nın Tibuk'un da aralarında bulunduğu 16 kişi hakkında yargıya gitmesinin nedeni olarak ise Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti'nde alınan arazilerin değerlerinin üzerinde gösterildiği iddiası bulunuyor. Bu arada yine aynı dönemlere rastlayan Barometre Yayıncılığın alımı sırasında fazla ödeme yapıldığı öne sürülüyor. SPK'nın kararının ardından görüştüğümüz Net Holding Genel Koordinatörü Ceyhun Yağlıcıoğlu, söz konusu olayın yeni bir şey gelişme olmadığını ifade ederek, "Yıllar önce Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde arazi almışız. SPK da 'Fiyatları yüksek belirlemişsiniz' diye bir rapor tutmuş. SPK'nın 'Pahalı almışsınız' dediği arazilerden Azerbaycan'dakinin değeri bugün 25 milyon dolar. Bakü'de ve üzerinde büyük bir alışveriş merkezi var. Yine Kuzey Kıbrıs'taki arazi de çok değerlenmiş. Kimse buna bakmıyor" dedi.

'HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ'
SPK uzmanları ile konuyu görüştüklerini de anlatan Yağlıcıoğlu, "Peki suç duyurusu ciddi bir süreç. Besim Tibuk, SPK'nın ödenmesini istediği miktarı ödemeyi hiç düşünmedi mi?" sorumuza da şu yanıtı verdi: "Biz bu alımlarla şirketlerin kârlı çıktığını düşünüyoruz. Hiç mi hakkımızı aramayacağız. Bu nedenle biz diyoruz ki olay yargıya gitsin. Kim haklı ise yargı karar versin. Biz haklı olduğumuza güveniyoruz."