kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

2009, Fransa'da Türkiye yılı

İLİŞKİLİ HABERLER
2009, Fransa'da Türkiye yılı
- Önümüzdeki yıl Fransa'da Türkiye yılı. Fransa bizim Avrupa Birliği'ne girmemizi istemeyen ülkelerin başında geliyor, hatta bir referandum bile söz konusu, o denli rahatsızlar bizden. Peki bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?
- Sarkozy, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini engellemek için elinden geleni yapıyor. Referandumun Anayasa'ya koyulması çok kötü olacak. Hani, biliyorsun, delinin biri kuyuya bir taş atmış, yüz akıllı çıkaramamış. Fransa Türkiye'yi hem istemiyor hem Türkiye'den vazgeçemiyor. Perhiz ve lahana turşusu benzetmesi tam da bu noktada çok yerinde.

- Senin Türkiye yılında ne gibi katkıların olacak?
- Lille kentinde bir yazarlar toplantısı düzenleyeceğim. Kitapları Fransızcaya çevrilmiş Türk yazarlarından birkaçı gelecek, 'tarih ve edebiyat' konusunu, ulusal kimlik açısından tartışacağız. Yeni çıkan kitaplarımız da tanıtılacak.

- Sen ayrıca İstanbul'un yazarı olarak da biliniyorsun. 2010 İstanbul Kültür Başkenti çabası içinde yer alıyor musun?
- O zamana kadar kim öle kim kala. Ama İtalyan TV'si RAI Nedim Gürsel'in İstanbul'u konulu bir belgesel çekti bu vesileyle, belgesel, İtalya'da birinci kanalda gösterildi bile. Tam 52 dakika. Umarım bir televizyon kanalı ilgi duyar da Türkiye'de de gösterilir.