Tencereye et suyunu koyun. İçine baklaları ilave edip, kısık ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Diğer tarafta yumurta, un ve limon suyunu çırpıp yavaş yavaş ilave edip, 5 dakika daha pişirin. 2 kaşık tereyağını tavada haşlayıp, üzerine gezdirin. Sonra tuz, nane, dereotu ve maydanoz ilave edip; servis yapın. Bu arada; yoğurtlu çorbalarda çorbaya pişerken tuz konulduğunda, yoğurdun kesildiğini ve çorbanın tadının bozulduğunu unutmayın.
MALZEMELER 6 kişilik* 1 komposto kasesi iç bakla
* 1 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 2 çorba kaşığı un
* 4 su bardağı et suyu
* 1 adet limonun suyu
* Tuz
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
* 2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
* 2 çorba kaşığı taze nane
Yayın tarihi: 2 Ağustos 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/08/02/gny/haber,96EDE015D61F4A22807A37940C18CE39.html
Tüm hakları saklıdır.