kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dünya kararı flaş haber olarak duyurdu

(A.A)
Yeni Haber
Anayasa Mahkemesi'nin AKP'yi kapatmama kararı, tüm dünyada yankılandı. Medya kuruluşları, gelişmeyi "flaş haber" olarak geçerken gazeteler, internet sayfalarında "son haber" olarak yer verdi.

-BBC :"İktidardaki parti, yasaktan kurtuldu. Anayasa Mahkemesi, ülkenin laik sistemini baltalamakla suçlanan iktidardaki Ak Parti'yi yasaklamamaya karar verdi. Ancak hakimler, parti için maddi ceza verdi."

-CNN INTERNATIONAL : "Dava ile, ülkenin laik kurumlarından gelen açık sözlü eleştirenler ile AKP arasındaki ciddi ve keskin siyasi tansiyon zirveye tırmandı."

-NEW YORK TİMES :"Dava, Mart ayında iddianamenin ortaya çıkmasından bu yana Türk politikasını felç etti, dindar ve laik Türklerin ülkeyi kimin yöneteceği konusunda nihai olarak karşı karşıya gelmelerine yol açtı."

-FİNANCİAL TİMES :"Mahkeme kararı, aylarca süren siyasi belirsizliği azaltacak."

-LE FİGARO :"AKP yasaklanmadı. Mahkeme, laiklik karşıtı faaliyetlerle suçlanan AKP'nin yasaklanması talebini reddetti."

-EL PAİS :"Türkiye'nin Anayasa Mahkemesi, iktidardaki partiyi yasaklamayı reddediyor. Ancak İslamcı faaliyetlerinden dolayı para cezaları getiriyor."

-DEUTSCHE WELLE :"Mahkemenin kararı: AKP kapatılmıyor. Anayasa Mahkemesi, AKP'nin kapatılmamasına, ancak Hazine'den aldığı yardımların kısılmasına karar verdi. Mahkeme Başkanı AKP'nin kapatılması yönünde nitelikli oy çoğunluğu bulunamadığını duyurdu."

-LE MONDE :"Türkiye: Adalet, iktidardaki partiyi yasaklamıyor" dedi.