İstanbul'un orta ve alt gelir düzeyine ucuza et satarak ünlenen
Şalvarlı Et'in kısa zamanda yakaladığı ün, İtalyan talip doğurdu. İstanbul'da 12 mağaza, 2 TIR'la etin en ucuzunu satan ve bir dönem sektörde tepki çeken Şalvarlı Et'in kurucusu
Abuzer Göktaş, şirketine
40 milyon dolar değer biçiyor. Göktaş, "İtalyanlar,
Türkiye pazarını cazip buluyor. Çünkü et Avrupa'ya göre bizde çok pahalı. Ama asıl amaçları, ihracat şartıyla et ithal edip burada işleyerek Arap ülkelerine satmak" dedi.
Edirne Demirhanlı Köyü'nde süt sığırcılığı, Gaziantep'te besicilik yapan Abuzer Göktaş, kendi soğutmalı kamyonlarında dağıtıp, sadece peşin satış yaparak fiyatları düşük tutabildiğini anlatıyor. İtalyan et firması, Şalvarlı'yı alırsa, Abuzer Bey'in en az bir yıl belli bir hisse oranıyla onlara partnerlik etmesini istiyor.
Yayın tarihi: 27 Temmuz 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/07/27//haber,BD49792A39CC4E31BCF8FA44601A5250.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.