kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

BBP ile sanıkların bağlantı noktaları

HABER MERKEZİ
Yasin Hayal'in dünkü duruşmada, "Yüce Türk milletinin lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nu selamlıyorum. Ey Müslümanlar, ey Alperenler kalbinizi ferah tutun. BBP iktidara gelene kadar kervan yürüyecek" şeklinde slogan atması, cinayetin azmettiricileri ile failinin, BBP ile arasındaki ilişkileri yeniden gündeme getirdi.

* 1- YASİN HAYAL BBP ÜYESİYDİ: Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi olarak tutuklanan Yasin Hayal, 1997-2001 arasında Nizam-ı Alem Ocakları ve Alperen Ocakları'nda çaycılık yaptı. 2000 yılında amcası Ali Hayal ile birlikte BBP'ye üye oldu. Yasin Hayal, "üyeliğin gerektirdiği sorumlu davranışları sergilemediği, parti dışındaki özel yaşantısına dikkat etmediği, taşkınlıklar yaptığı ve partiye zarar verebileceği" gerekçesiyle, BBP Trabzon İl Yönetim Kurulu'nun 30 Kasım 2006 tarihli kararı ile ihraç edildi.

*HRANT DİNK DAVASI DURUŞMASINDAN GÖRÜNTÜLER...

* 2- TUNCEL, YAZICIOĞLU'YLA AYNI KAREDE: Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisi Erhan Tuncel'in, BBP lideri Yazıcıoğlu'nun Trabzon gezilerinde korumalık yaptığı ileri sürüldü. Trabzon'da düzenlenen bir basın toplantısında çekilen fotoğrafta Tuncel, Yazıcıoğlu'nun arkasında görülüyordu. Yazıcıoğlu fotoğrafla ilgili olarak, "BBP üyesi olduğunu sanmıyorum, ama ocağa gelmiş gitmiş olabilir" dedi.

* 3- BBP İL BAŞKANI HAYAL'E YARDIM ETTİ: Yasin Hayal, McDonald's eyleminden dolayı BBP Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan'dan bin dolar aldığını, ayrıca ailesine de aynı kişi tarafından para verildiğini söyledi. Yaşar Cihan, Yasin Hayal'in ailesine insani amaçlı ayni ve nakdi yardım yaptığını doğruladı.