Türkiye ile Yunanistan coğrafi konumlarının getirdiği yakınlığın sonucu olarak sosyal ve kültürel anlamda benzeşiyor. Bu benzerlik iki ülkenin yemek kültürlerinde de kendini gösteriyor. Denizle iç içe olan Yunanlılar doğal olarak en çok balık tüketiyor. Kırmızı kefal, dil balığı, çipura ve kılıç balığı Yunan mutfağının gözdeleri. Ayrıca fırınlanmış sardalya balığı ile kızarmış ringa balığı yavrusu ve midye de diğer favori balık yemekleri arasında. Balık yahnisi seviyorsanız, domates, patates ve şarapla pişirilmiş ahtapot ya da feta peyniri ve şarapla pişirilmiş karidesi tercih edebilirsiniz. Aperatif olarak yenen tipik mezeler Dzadziki (marımsaklı yoğurt ve salatalık), Tarama (havyar, ekmek içi, limon suyu ve domates), Dolmades (kuzu kıyması ve pirinç ile doldurulup zeytinyağında bekletilmiş yaprak sarması), peynirli börek, ahtapot salatası ve zeytin. Yunan mutfağında oldukça doyurucu çorba çeşitleri de var.
Yayın tarihi: 27 Haziran 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/27//haber,B2535946239F4543A0607D416BF49885.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.