kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Baba Tursun: Merhamet değil, adalet istiyorum

Polisin ateşinde yaşamını yitiren Baran Tursun'un babası, 550 milletvekiline mektup gönderdi: Ne zulüm, ne merhamet... Yalnızca adalet istiyorum..
İzmir'de, geçen yıl kasım ayında polisin 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle açılan ateş sonucu genç yaşta ölen Baran Tursun'un dramı Meclis'e taşındı. Acılı baba Mehmet Tursun, bütün milletvekillerine "Ne zulüm, ne merhamet. Yalnızca adalet istiyorum" diyen bir mektup yazıp destek istedi. Mehmet Tursun, milletvekillerine gönderdiği mektupta şunları söyledi: Sayın Vekilim, bir polis, oğlumu öldürdü, diğer polisler sahte belge düzenlediler. Olay yeri inceleme ekibinin, mahkemeye delil olarak sunduğu belgelerin en önemlisi sahte çıktı. Bu sahte belgeleri, kalpazanlar düzenlemedi, Devletin resmi polisleri düzenledi. Savcılık, sahte belge düzenleyen 10 polis hakkında, Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Peki, bu 10 polis amirlerinden talimat almadan mı, sahte belge düzenlediler. Bu mümkün mü? Adalet duygum incindi."

ARSA TEKLİF ETTİLER
Baba Tursun, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi CHP İzmir milletvekili Ahmet Ersin'i de Meclis'teki ofisinde ziyaret etti. Tursun, İzmir Emniyet Müdürü'nün bazı aracılarla kendisine "Gerçeğin farkındayız. Çok üzüldük. Ancak, bu aşamadan sonra geri adam atamayız. Devlet geri adım atmaz. Kendisi müteahhit arsa tahsis edelim, oğlu adına okul yaptırsın. Artık yapacak bir şey yok" dediğini öne sürdü. CHP'li Ersin, "Konuyu komisyonun gündemine getireceğim. Dava duruşmasına da gidip katılacağım" dedi. Tursun, sivil toplum örgütleri, aydınlar başta olmak üzere 75 bin kişiye de mektup göndererek destek istedi.
Haberin fotoğrafları