kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Rozbif

Tavaya yağı, koyup kızdırın. Bonfileyi bütün olarak çevire çevire kızartın. Yağı ile birlikte fırın kabına koyun. Patatesleri una bulayıp, silkeleyip etrafına dizin. Tane karabiberleri, sarmısağı, sirkeyi, biberiyeyi ve tuzu koyup üzerini folyo ile kapatıp, kızgın fırında bir saat pişirin. Ilınınca dilim dilim kesin. Tekrar ısıtıp, bol yeşil salatayla birlikte servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
* 2 kilo bütün bonfile

* 1 kilo patates (Soyulmuş ikiye bölünmüş )

* 1 dal biberiye

* 10 adet tane karabiber

* 1 tatlı kaşığı kekik

* 1 baş sarmısak

* 1 çay bardağı zeytinyağı

* 2 çorba kaşığı un

* 2 çorba kaşığı sirke

* Tuz