Şekerle yumurta 15 dakika çırpılır. Sıvıyağ, süt, tarçın, kakao ve havuç rendesi konur karıştırılır. Un ve kabartma tozu ilavesi ile yağlanmış kek kalıbına dökülür. 170 derece fırında 45-50 dakika pişirilir. İlk 20 dakika fırının kapağı hiç açılmaz.
Malzemeler 4 Kişilik
* 2 su bardağı havuç rendesi
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1/2 su bardağı süt
* 4 yumurta
* 3 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 bardak ceviz
* 2 tatlı kaşığı tarçın
Yayın tarihi: 26 Haziran 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/26/gny/haber,A3112FD22DEA4453958C0F56E468C8D8.html
Tüm hakları saklıdır.