Soğanı tencereye alın. Zeytinyağı ile soteleyin. Domatesi, defne yaprağını, sarmısak, tuzu ve şekeri ilave edin. Yarım daire şeklinde doğradığınız havucu koyup, 1-2 kez çevirin. Yuvarlak doğradığımız kabakları, soğanların üzerine dizin. Patateslerin üzerini bir parmak geçicek şekilde su kaynatıp kaynayınca ateşi kısıp kısık ateşte 20 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağın alıp maydanoz serpin.
Malzemeler 6 Kişilik* 2 soğan ( piyazlık doğranmış yarım ay şekli)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 domates veya
* 1 kaşık salça
* 1 defne yaprağı
* 3 diş sarımsak
* 2 adet kesme şeker
* Tuz
* 1 adet havuç
* 1 kilo kabak
* Yeterince su
Yayın tarihi: 26 Haziran 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/26/gny/haber,1D74EFD4F13A4304B9151CF33047733A.html
Tüm hakları saklıdır.