Yumurtalardan biri ayrılır. 3 yumurta haşlanır, soğutulur, ortadan ikiye kesilir, sarıları çıkarılır, eritilir. 1 yumurta kırılır, tuz karabiber konur. Karıştırılır, yumurtaların içlerine doldurulur. Una bulanır tavada kızartılır. Sonra tepsiye 2 çorba kaşığı suyla birlikte konur ve fırında 10 dakika kızartılır. Üzerine kaşar serpilip servis yapılır.
MALZEMELER
* 4 adet yumurta
* Tuz
* Karabiber
* 1 çorba kaşığı un
* Kızartmak için sıvıyağ
Duvaklı karnabahar Karnabahar yıkanıp, çok ince kıyılır. Tencereye yağ konur, kızdırılır. Pazı ilave edilip kavrulur. Tuz ve karabiber konur. Karışım yağlanmış tepsiye yayılır. Süt ve yumurta çırpılıp, karışımın üzerine dökülür, yağ gezdirilir. Fırında 5-6 dakika demlendirilir. Sıcak servis yapılır.
MALZEMELER
* 1 adet karnabahar
* Bir tutam pazı
* 3 kaşık tereyağı
* 1 su bardağı süt
* 4 yumurta
* Tuz
* Karabiber
* 1 kesme şeker
Cevizli makarna Makarnayı haşlayın 8-10 dakika süzün. Bir tavaya cevizleri, sıvıyağı, tuzu, karabiberi ve tavuk tabletini atın. Biraz kavurduktan sonra makarnaları koyun. 1-2 taşım pişirdikten sonra üzerine kaşar rendesi serpip servis yapın.
MALZEMELER
* 2 su bardağı domatesli burgu makarna
* 200 gr. ceviz içi
* 100 gr. taze kaşar rendesi
* Tuz
* Karabiber
* 1 adet tavuk suyu tableti
* 1 kahve fincanı sıvı yağ
Brokoli çorbası
Brokoli haşlanır. Süzülür, robottan geçirilir. Tavada un ve yağ kavrulur. Brokoli ilave edilir, unla 2-3 dakika çevrilir. Süt ve et suyu konur, kaynamaya başlayınca kısılır. 10 dakika pişirilir. Tuz, karabiber ilave edilir. Kaşar peyniri rendesi ile servis yapılır.
MALZEMELER * 250 gr. brokoli
* 2 kaşık un
* 3 bardak süt
* 3 bardak et suyu
* 1 fincan sıvı yağ
* 2 çorba kaşığı kaşar rendesi
* Tuz
* Karabiber
Yayın tarihi: 14 Haziran 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/14/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.