kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
GÖZÜ BİZDE İsviçreli gazeteciler, Barnetta’nın yarınki karşılaşmaya özel ilgi gösterdiğini ifade ettiler.

Kanatlarımızı kırmak istiyorlar!

Deniz Derinsu- Bahadır Beyarslan
Yarın "Tamam mı devam mı?" maçında karşılaşacağımız İsviçre Milli Takımı, bol bol hücum varyasyonu çalışıyor. Teknik patron Köbi Kuhn, idmanlarda sağ açık Valon Behrami ile sol açık Tranquillo Barnetta'ya özel ilgi gösteriyor..
Yarın hem bizim hem de onlar için kader maçı. Yarın hem bizim hem de onlar için 2005'teki olaylı maçlardan sonraki ilk randevumuz. Yarın hem bizim hem de onların futbolla yüzleşme günümüz. İsviçre de tıpkı Türkiye gibi EURO 2008'e devam edebilmek için yarınki maça kilitlenmiş durumda. 2006 Dünya Kupası'na İsviçre, Türkiye'yi eleyip gitmişti. Bugün ev sahibi olduğu turnuvada İsviçre, hayati Türkiye maçına taraftarının yoğun desteğiyle hazırlanıyor. Çek Cumhuriyeti karşılaşmasında pek çok otoriteye göre rakipten daha iyi oynayan İsviçre'de golcü Frei'ın sakatlığı moralleri bozsa da Türkiye'nin Portekiz maçındaki futbolu rakibimizi epey ümitlendirmiş. İzlediğimiz idmanda da daha çok hücum varyasyonları çalıştılar.

BEHRAMİ VE BARNETTA'YA DİKKAT
Köbi Kuhn, takımının hücum aksiyonlarında sağ kanat hücumcusu Valon Behrami ile sol açıkta Barnetta'ya özel ilgi gösterdi. İsviçreliler o maçın en iyisi olarak görülse de Behrami için "Patlamaya hazır. Çok formda ve Çek maçından daha iyi oynayacak" diyorlar. Yine Lubos Michel'in yönettiği 2005'teki maçta Bern'de bize ikinci golü atan Behrami, yarınki mücadelede de İsviçre'nin en tehlikeli üç oyuncusundan biri olacak. Barnetta turnuvaya sakatlığı nedeniyle formsuz başlasa da Türkiye maçına kendisini özel hazırlıyor. Arkasında süper hücum beki Magnin ile sağ kanadımızı zorlayacakları kesin. İsviçre bize karşı da mutlaka temkinli olup açık vermemeye gayret edecek. Hücum aksiyonlarını kanat oyuncularının girişimlerinden ve yay civarından atacakları şutlarla oluşturacaklar. Frei'ın yokluğunda sistemi 4-5-1'e çevirecekler. Gökhan İnler ve Fernandes'ten oluşan iki ön liberonun sağında Behrami, solunda Barnetta oynayacak. Tek santrfor büyük ihtimalle Streller olacak.

HAKAN YAKIN 11'E YAKIN
Hakan Yakın ise hemen onun arkasında yer alacak. Hakan'ın formda ve moralli olduğunu söylemek gerek. Magnin ile sol kanattan hücum deneyecekler. Senderos ve Müller'den oluşan oturmuş göbek Carvalho- Pepe ikilisi kadar birbirine alışkın. Ama bekler savunmada aksıyor. Nihat ve sol açığımızda kim oynayacaksa (Arda ya da Tuncay) İsviçre'yi, beklerinin hatalarından yıkabilirler. Ancak sabırsız Türkler ile sabırla tek bir hatamızı bekleyecek olan İsviçreliler arasındaki mücadelede dikkatli olmak ve bir an bile konsantrasyonumuzu kaybetmememiz gerekiyor.