Dünyaca ünlü Sofra restoranlarının kurucu aşçısı Hüseyin Özer'le sohbet ederken, aşçılar ile gazetecilerin ortak yanlarını keşfettik.
Hüseyin Özer, şöyle anlattı mesleğini:
- Ünlü aşçılar müşterilerine Fransız veya Çin mutfağının yemeklerini yapıp sunarlar. Ama kendileri bunları yemez. Sevdikleri yemekleri yerler. Ben de şöyle cevap verdim:
- Biz gazeteciler de aramızda konuştuğumuz gerçek hayata ilişkin konuları okurlarımıza sunmayız. Anayasa kavgalarını, rejim krizlerini, ekonomik bunalımları yazarız. Sonunda Hüseyin Özer ile
"Misafir umduğunu değil bulduğunu yer" özdeyişinin ne kadar doğru olduğu konusunda görüş birliğine vardık.
Yayın tarihi: 4 Haziran 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/04//haber,C9934F3ADE8A4329BE236321DF89D6DC.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.