Mangalda et yerine tavuk
YİYİP içtiklerimizin kanser üzerine etkilerini bilimsel olarak araştıran Dr. Sarkar, kanserojen alışkanlıklarımız arasında sayılan mangal konusunda da uyarılarda bulunuyor. Dr. Sarkar, "Mangal alevliyken etleri pişirmeyin. Porsiyonları küçültüp sebze ekleyerek yaparsanız sağlıklı sebze meyveler ile etleri kombine ederseniz bir korunma sağlarsınız. Yanık etler özellikle meme ve mide kanseri riskini artırır unutmayın. Bu konuda ailesel riskiniz varsa özellikle dikkatli davranın. Mangalda yanmış et yemeyin. Ve unutmayın; balık ve tavuk, kırmızı ete göre daha masumdur. Mangal yaparken tavuk eti kullanın" diye uyarılarda bulunuyor. .
Yayın tarihi: 2 Haziran 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/02//haber,C777DD5D56244D90AE56E5B8C5BCB22A.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.