Tencereye yağ konur, kızdırılır. Etler ilave edilir, kavrulur. Etler suyunu bırakıp çekince, 1 su bardağı su ilave edilir. Kısık ateşte hiç suyu kalmayana kadar pişirilir. Soğan piyazlık doğranır, tuzla ovulur, yıkanır, sıkılır. İçine küçük doğranmış domates, maydonoz, sumak ve kırmızı biber konur, harmanlanır. Lavaş ekmek ikiye bölünür. Bir kenarına pişirilen et, üzerine soğanlı harç konup, rulo olarak sarılır ve servis yapılır.
MALZEMELER
* 2 adet lavaş ekmeği
* 2 adet soğan
* Yarım demet maydonoz
* 1 çorba kaşığı sumak
* 250 gr. sotelik doğranmış kuşbaşı et
* Tuz
* Karabiber
* Kırmızıbiber
* 1 kaşık tereyağ
Kolay pizza
Domates rendelenir, sıvı yağ ile ateşe konur. Biber doğranır iyice pişirilir ve ateşten alınır. İçine ketçap konulup, karıştırılır ve açmaların üzerine sürülür. Ortalarına sucuk konup, etrafına aralıklarla sosisler yerleştirilir. Zeytin, kaşar rendesi ve kekik serpilir. Kızgın fırında 10 dakika pişirilip, servis yapılır.
MALZEMELER
*
2 adet çarşı açması
* 1 adet yeşil biber
* 1 adet domates
* 2 çorba kaşığı domates püresi
* 1 tatlı kaşığı ketçap
* 1 fincan sıvı yağ
* Kekik
* Kaşar
* Zeytin
* 10 dilim sucuk
* 2 adet sosis
Yoğurtlu çorba
Bir tencereye un, yoğurt ve yumurta konup, çırpılır. Malzemeler su ile biraz açılıp, dört bardak et suyu ilave edilir. Ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Tereyağla kırmızıbiber bir tavada kızdırılır. Çorbanın üzerine gezdirilir ve nane serpilip, servis yapılır.
MALZEMELER
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 4 su bardağı et suyu
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı tereyağ
* 1 adet yumurta
* Nane
* Kırmızı toz biber
Yayın tarihi: 2 Haziran 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/02/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.