kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yüksek Yargı Kapadokya'da

Yeni Haber
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Vekili Kadir Özbek, Yargıtay Daire Başkanları ve üyeleri 3 günlük gezi için Kapadokya'ya geldi.

Yüksek Yargı ve Hükümet arasında yaşanan gerilimin stresini atmak üzere Kapadokya'ya gelen yargıçlar ilk olarak Hacı Bektaşi Veli türbesini ziyaret etti. Ardından müzeyi ziyaret eden yargıçlar daha sonra Hacı Bektaşi Veli'nin çile çektiği söylenen "Çilehane"yi ziyaret ettiler. YSK Başkanı Muammer Aydın, Çilehane'nin içine girerek fotoğraf çektirdi.

Yargıçlar daha sonra Nevşehir'e bağlı Gülşehir ilçesine gelerek "Açık Saray Harabelerini" gezdi.

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker de yarın Kapadokya gezisine katılacak. Gerçeker, bu akşam Anayasa Mahkemesi üyesi Şevket Apalak'ın kızının nikah töreninde şahitlik yaşacak.

Yargıtay Başkanı ve Yargıtay üyeleri yarın Kaymaklı Yeraltı Şehri, Üç Hisar Güvercinlik Vadisi, Üç Hisar Kalesi, Orta Hisar Kültür Müzesi, Orta Hisar Kalesi, Göreme Açık Hava Müzesi ve Orta Hisar Kızıl Çukur Vadisi'ni gezecek. Yargıçlar Pazar günü ise, Avanos, Paşabağları ve Dervent Vadisi'ni ziyaret ettikten sonra Kapadokya'dan ayrılacak.

(ANKA)