kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İtalyan yönetmen Fellini'nin "Tatlı Hayat" filmini, Ayşe Nana'yı o akşam izledikten sonra çekmeye karar verdiği söyleniyor.

50 yıl önceki striptize dava

YASEMİN TAŞKIN
YASEMİN TAŞKIN
1958'de Roma'da bir kulüpte yaptığı striptiz filme konu olan dansöz Ayşe Nana yapımcı şirkete "O sahneyi çıkarın" diyerek dava açtı..
1950'li yılların "skandal" kadını oryantal Ayşe Nana, bu akşam ve yarın İtalyan TV kanalı Canal 5'de yayınlanacak olan ve kendi hayatından kesitleri de anlatan "Paparazzinin Hayatı" adlı film için yapımcı şirkete dava açtı. 13 yaşında İstanbul'da dans etmeye başlayan ve İstanbullu Ermeni bir ailenin kızı olan Ayşe Nana, 1958 yılında İtalya'nın başkenti Roma'daki bir gece kulübünde striptiz yapmıştı. Tazio Secchiaroli adlı paparazzi, ünlü dansözün Rugantino adlı kulüpte aralarında İtalyan yönetmen Fellini'nin de bulunduğu seyircilere yaptığı şovda çektiği fotoğrafları magazin dergilerinde yayımlamıştı. Nana bir anda Katolik İtalya'da olay olmuş, şimşekleri üzerine çekmişti.

'O GÜNÜ UNUTMAK İSTİYORUM'
TV'de yayınlanacak "Paparazzinin Hayatı" filminde işte bu sahne de yer alıyor. Ancak İtalya'da yaşayan 72 yaşındaki Nana, bu dans sahnesi yüzünden bütün hayatının değiştiğini ve çok acı çektiğini belirterek filmin durdurulmasını istiyor. Nana, striptiz sahnesi filmden çıkarılmazsa, 500 bin Euro'luk tazminat davası açacağını söylüyor. Öte yandan yapımcı şirketin basın sözcüsü ise, "O gece Rugantino'da ben de vardım. Film, birebir gerçekleri yansıtıyor" diyerek kendini savunuyor.