kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Modern Hezarfen'ler sahilden kanatlandı

Hande ŞARMAN HABER MERKEZİ
Tamamen el yapımı ve kas gücüyle çalışan uçuş araçları geliştiren 32 takım 1. Red Bull Flugtag yarışlarında mücadele etti. Caddebostan sahilindeki organizasyonda "Flying Turkeys" ekibi birinciliği kazandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Modern Hezarfen'ler sahilden kanatlandı
Kadıköy Caddebostan sahilinde düzenlenen "1. Red Bull Flugtag" final yarışı, 32 takımın katılımıyla yapıldı. Tamamı el yapımı, kas gücüyle çalışan, maksimum kanat açıklığı 8 metre, maksimum ağırlığı 180 kilogram olan araçların katılabildiği 1. Red Bull Flugtag yarışına, 23 ilden 586 kişi başvurdu. Organizasyonda, eleme yarışmalarında başarılı olan 32 takım seçildi. Rampa üzerindeki performans ve en uzun uçuş dalında her 1 metre için 1 puan verilirken, jüri yaratıcılık konusunda da 10 üzerinden puanlandırma yaptı. Aylarca üzerinde çalıştıkları uçuş araçları ve performansları sahile kurulan 6 metrelik rampada sergileyen takımlar, İstanbullulara keyifli saatler yaşattı. Sıcak havaya rağmen sahili dolduran vatandaşlar gösterileri heyecanla izledi.

REKOR UÇUŞ MESAFESİ
Yarışın birincisi, 42 puanla "Flying Turkeys" (Uçan Hindiler) oldu. Hindi şeklinde hazırladıkları makineyle yarışmaya katılan ekip 26.9 metreyle, "en uzun mesafe uçma" ödülünü kazandı. Uçuş mesafesinin rekor olduğunu belirten ekip, genel toplamda birincilik ödülü olan "pilotluk eğitiminin" yanı sıra, "en uzun uçuşu" da gerçekleştirdiği için dünya turu uçak biletine de sahip oldu. Yarışlarda 30.4 puanla ikinci olan "İzmir Delta Havacılık Kulübü" Red Bull Air Race "Budapeşte" ayağını izleme imkânı, 29.9 puanla üçüncü olan "Kır Kartalı" adlı ekip de Red Bull Air Race uçaklarından biriyle uçuş ödülüne sahip oldu.
Haberin fotoğrafları