kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sivilceden kurtulmanın yolları

Yeni Haber
Birçok kadının en büyük korkularından biri olan sivilcelerden kurtulmak artık çok daha kolay. Önemli olan cildinizi tanımanız ve doğru beslenmeniz.

Beslenme şekillerimiz vücudumuzdaki yağ dengesini etkilerken doğrudan ya da dolaylı biçimde cildimizi de etkiler. Fakat bu durum sivilce oluşacağı anlamına gelmez. Besinler ve akne üzerine yıllarca süren çalışmalar sonunda herhangi bir besinin akneye sebep olduğu kanıtlanmamıştır. Ne çikolata akne yapar, ne yağlı yemekler ne de süt. Eğer öyle olmuş olsaydı bu besinlerden yemeyerek sivilcelerden kolayca kurtulabilirdik. Oysa gerçek öyle değil. Beslenme şeklinizi değiştirerek sivilcelerden kurtulamazsınız. Sivilcelerden ancak tedaviyle kurtulabilirsiniz.

KOLAY KURTULURUM

Temizlik eksikliği sivilceye neden olmaz. Eğer öyle olsaydı yüzünü hergün düzenli yıkayan kimselerde sivilcelerin geçmesi, fazla yıkamayan kimselerde de çıkıyor olması gerekirdi. Hatta aşırı yüz yıkamak yüz derisini kurutup hasar bile verebilir ve bu hasar mevcut sivilceleri artırabilir.

STRES SİVİLCE YAPAR

Stres sivilcelere yol açmaz. Var olan sivilceler stresle artabilir. O yüzden stresten kurtularak sivilcelerin geçmesini beklemek boşunadır. Dahası stresli insanların kullandığı bir takım ilaçlar yan etki olarak sivilce yaparlar. Stres, cilt yüzeyine daha fazla sebum salgılanmasına neden olarak mevcut sivilceleri arttırabilir ancak hiç yoktan sivilce çıkartmaz. Stressiz olduğu bilinen kimselerde de sivilce çıkabilir. . Sivilcenin tedavisi başka türlü, stresin tedavisi başka türlüdür.

SIKINCA TEMİZLENİR!

Sivilcelerden kurtulmak için sakın onları sıkmaya kalkmayın... Sivilcelerinizi patlatmakla mikroplara davetiye çıkarırsınız ve eğer enfeksiyon kaparsanız yüzünüzde ömür boyu geçmeyecek kalıcı yaralar meydana gelebilir. Bu da hiçkimsenin istemeyeceği bir sonuçtur. Ayrıca siyah noktaları da sıkmamak gerekir, onlar da yüzünüzde iz kalmasına sebep olabilirler.

YAŞ İLERLEDİKÇE GEÇER

Sivilceler ileri yaş grubunda daha az görülür. Ancak sivilcelerden büyüyerek kurtulunamaz. Bazı kimselerde sivilcelerin neden olduğu kalıcı yaralar bulunmaktadır. Tedavi edilebilecek bir hastalığı tedavisiz bırakmamak ve kalıcı yara riskinden mümkün olduğu kadar erken kurtulmak gerekir.

SİVİLCEM MAZİDE KALDI

20-44 yaş arası insanların yüzde 75'inde akne görülmezken geriye kalan yüzde 25'inde akne mevcuttur. Bazı kadınların adet dönemleri boyunca değişen hormon dengeleri sivilcelere neden olabilir. Doğum kontrol hapları sivilce yapabilirler. Ayrıca, hamilelikte de sivilceler çıkabilir.

SAKLAMBAÇ