kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
YAVUZ DONAT

Bir Sakarya klasiği: 'Islama köfte'

Kaptan cumartesi günü İstanbul'dan Adapazarı'na gitti.
Hafta sonunu geçirmek için.
Takıldık:
- Adapazarı'nın ıslama köftesi meşhurdur.
- Bilmez miyim?.. Gelmişken yemez miyim?
- Ama bir porsiyondan fazla yeme... Kilo alırsın.
- Ben her zaman ölçülü yerim... Formumu korumak zorundayım.
"Bilmeyenlere" özet bilgi sunalım.
Dilimlenmiş ekmek "haşlanmış kemiğin suyuna" batırılır.
Ve ızgarada "köfteyle beraber" pişirilir.
"Közlenmiş biber ve domatesle" servis yapılır.
Hakan Şükür İtalya'da oynarken, Adapazarı'ndaki ailesinden "ıslama köfte" isterdi.
Onlar da "uçakla gönderirlerdi."
HHH
"Kaptan" dedik:
- Adapazarı'nda yeni bir inşaat var... "Hakan Şükür İş Merkezi." Gitmişken bir gez, bakalım beğenecek misin?
Hakan Şükür başladı gülmeye.
O futboldan kazanıyor.
Kazandığını "çarçur" etmiyor.
Yatırım da yapıyor, hayır işi de.
Ve "hemşehrileri" onu çok seviyorlar.
Sevmeselerdi, Adapazarı Belediye Başkanı Aziz Duran koca bir bulvara "Hakan Şükür'ün adını" verir miydi?