Havucu, pırasayı, kerevizi ve domatesleri iri iri doğrayın. Bir tencereye doğradığınız sebzeleri, salçayı, fesleğeni, tavuk suyunu, defne yaprağını ve karanfil sapladığınız bir baş soğanı koyun. Tuzu ve karabiberi de ekleyip, yeteri kadar suyla 20 dakika pişirin. Sebzeler pişince soğanı ve defne yaprağını tencereden çıkartın, blendırdan geçirin. Bir taşım daha kaynatın. Garnitür için küçük doğranmış bayat ekmekleri margarinle kızartın. Çorbayı üzerine kızarttığınız ekmekleri koyarak servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik* 3 adet domates
* 1/2 adet kereviz
* 1/2 adet pırasa
* 1 adet havuç
* 1 adet soğan
* 3 çorba kaşığı domates salçası
* 1 adet defne yaprağı
* 2 su bardağı tavuk suyu
* 2 adet karanfil, fesleğen
* Karabiber
* Tuz
Garnitürü için:
* 1 çorba kaşığı margarin
* 4 dilim bayat ekmek
Yayın tarihi: 20 Mayıs 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/20/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.