Özfırat her 20 şaraptan birinin bozuk olduğunu belirtiyor. Şarabın bozuk olup olmadığını anlamak için önce koklamak gerekiyor. Eğer klor ya da yumurta kokusu varsa o şarap bozuk demektir. Sonrasında şarap bardağı hafifçe çalkalanır ve fındık büyüklüğünde küçük bir yudum, dil ve ağzın her noktasına değecek şekilde dolaştırılır. Eğer tadında bir problem varsa ve şarap bozuksa, o şarabı geri gönderebilirsiniz. Ancak restoranda açtırdığınız fakat beğenmediğiniz bir şarabı geri göndermeniz doğru değil.
Yayın tarihi: 17 Mayıs 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/17/ct/haber,7875DCD9800A4D959DD02DD5B5BBF51B.html
Tüm hakları saklıdır.