Şu an
17 Mayıs 2008 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
17 Mayıs 2008, Cumartesi
Google Arama
Gurme
Balıkçı Sabahattin'de servisin hızı müşterileri memnun ediyor.
Köşkte balık ziyafeti
Cankurtaran'a yolu düşenler, 80 yıllık bir köşkte balık keyfi yapmak için mutlaka Balıkçı Sabahattin'e uğruyor. Bu mekân salataları, mezeleri ve taze balıklarıyla ağzının tadını bilenler için. Armada Oteli'nin sahibi Kasım Zoto'nun, Osmanlı dönemi İstanbulu'nun en mutena semtlerinden biriyken ...
Yaşam dosyaları
İsteyene kız, isteyene erkek bebek
Bu bir tutku... Mutlaka kız ya da erkek bebek sahibi olmak için deliren aileler var. Tıp artık, onların bu dileklerini yerine getirecek imkana sahip....
2008'de selülitten kurtulma yolları
Selülitsiz bir yaz geçirmek için harekete geçin. Prof. Dr....
İncelmek için diyet mağduru olmayın
Kilo vermek bazen kabusa dönüşebilir. Kilolarınızdan kurtulmaya çalışırken, aklınıza hayalinize gelmeyecek sorunlarla karşılaşabilirsiniz....
O bir yemek büyücüsü
Tavuğu çikolata sosuna yatırıyor, çikolataya köri katıyor. Taganga'dan Bolivya'ya dünyanın birçok yerinde aşçılık yapan yemek sanatçısı Dilara Erbay, son icatlarını yeni mekânı Abracadabra'da sergiliyor. Dilara Erbay, tam bir yemek mucidi. ...
Adı Rumca yemekleri Egeli
Yeşilköy'de yeni açılan Eleos, mavi-beyaz dekorasyonuyla Rum meyhanelerini andırıyor. Adını Angela Dimitriu'nun Eleos adlı şarkısından alan lokantada, Ege'nin ünlü otlu salatalarıyla mezeleri var. Yüzyıllar boyu Osmanlı'da meyhanecilik sektörünü Rumlar elinde tutmuştu. ...
Tescilli Huysuz Virjin tatlısı bulunur
Mantısıyla ünlenen ve yakında Paris, Londra gibi şehirlerde şube açacak bir restorana dönüşen Casita, 25. yılını kutluyor. Esprili ve renkli kişiliğini 25 yıldır mekânına yansıtan Haluk Tanrıverdi, Feraye mantısı, Huysuz Virjin tatlısı gibi kendi icadı pek çok yemeği ise tescilletmiş. ...
Sebze, mevsiminde güzel
Ekmekten yumurtaya, peynirden bala kadar pek çok doğal ürünün yer aldığı Yüzde Yüz Ekolojik Pazar'da, Türkiye'nin her yerinden gelen ürünleri bulmak mümkün. Önce Şişli ve ardından da Antalya'da açılan Yüzde 100 Ekolojik Pazar, şimdi de İstanbul'un Anadolu yakasında oturanlara ulaştı. ...
Bu kebabın farkı tereyağında saklı
Cemal ve Cemil kardeşlerin Bursa'da salaş bir lokantada yaptıkları İskender kebabını, artık İstanbul'da Kozyatağı'nda açtıkları şubelerinde de yiyebilirsiniz. Uludağ Kebapçısı'nda, lezzetli kuzu etiyle yapılan dönerin üstüne gezdirilen tereyağının kokusu bile yetiyor. ...
Cunda'da lezzet keşfi
Ayvalık'a gittiğinizde yeni lezzetler tatmak isterseniz Cunda Balık Evi'ne uğrayın. Ahtapot ve karides paneyle başlayıp, deniz kestanesiyle devam eden yemek boyunca kendinizi Ege'de bir keşif yolculuğunda gibi hissediyorsunuz. ...
Ortam rahat, yemekler birinci sınıf
Bebek'te uzun yıllar farklı restoranların hizmet verdiği bir mekânda açılan Trattoria Mel's, aydınlık ortamı ve rahat dekoruyla İstanbul'un 40 yıllık restorancılık evrimini sergiliyor. Mutfağı da iki İtalyan şefe emanet edilmiş. Yeme içme dünyası hızlı bir evrim geçiriyor. ...
Ne yiyeceğinize garson karar veriyor
Çin restoranı Hakkasan, Londra dışındaki ilk şubesini İstanbul'da açtı. Mekânda lezzet ve sunum iyi ancak garsonun, bazı yemeklerin servisini unutması ya da "Fazla yemek söylemiştiniz, yiyemeyeceğinizi düşündüğüm için getirmedim," demesi şaşırtıcı.... ...
Deniz manzarası olmasa da olur
Feneryolu'nda Da Umberto'nun yerine açılan Palaimon balık restoranının deniz manzarası yok ama yemekler harika... Mitolojide 'deniz tanrısı' anlamına gelen Palaimon'da lakerda, ahtapot salatası gibi mezelerden yer kalırsa balık yemeyi de ihmal etmeyin. ...
İster orada ister evde yiyin
Türkiye'de 'gurme market' kavramını hayata geçiren OKKO, Esentepe'deki Astoria Alışveriş Merkezi'nde yeni şubesini açtı. Peynirden şaraba, etten balığa kadar yüzlerce çeşitte lezzetin yer aldığı mekânda canınızın çektiğini seçebilirsiniz. ...
Diğer Gurme Haberleri
Bugün bitmişse yarın erken gelin
Bu brasserie'de 'Aile mutfağı' mevcuttur
Boğaz'da üst düzey ziyafet
Hamburger fast food olmaktan çıkıyor
Manzara da yemekler de doyurucu
Dikkat: Her 20 şaraptan biri bozuk
Fenerbahçe'de mangal sefası
Mahalle barında kimler yok ki!
Alışveriş arası lezzet molası
Yazarlar
Refik Durbaş
Sunay Akın
Atilla Dorsay
Murat Tunalı
Prof. Dr. Bengi Semerci
Alışveriş
Yaz aylarının demirbaşları
Uçuşan kumaşlar, metal tokalı bikiniler, kırmızı çerçeveli güneş gözlükleri... Yaz aylarında öne çıkacak parçalar ...
Her tarza ayrı pantolon
Dar paça pantolonların yerini bol paçalar almaya başladı. Sıcaktan bunalanlar için kapri, şort ve bermudalar yine moda. ...
Çalışmaya özendiren kıyafetler
Çalışan kadınların pek çoğu her sabah gardırobu başında "Ne giyeceğim?" diye kendi kendine söyleniyor. ...
Spor
'Türkler geliyor'
Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl, Avrupa Şampiyonası'nda 'Türkler geliyor' sözünü herkese dedirteceklerini iddia ...
Emre zirvesi
Adnan Polat'ın yeniden Galatasaray forması giydirmek istediği Emre Belözoğlu'nun menajeri Ahmet Bulut, Florya'da Adnan ...
En hızlısı Kartal
Sivok ve Zapotocny'yi bitiren Beşiktaş, yerli transferinde de hız kesmedi ve G.Birliği'nin stoperi Tuna'yı aldı. ...
Cuma
Kare As: Tiyatro Festivali
İstanbul önümüzdeki iki hafta boyunca tiyatroyla yatıp tiyatroyla kalkacak. 16. Uluslararası İstanbul Tiyatro ...
6 farklı Dylan, 6 farklı film
Efsanevi müzisyen Bob Dylan'ın hayatını altı farklı oyuncuyla anlatan Beni Orada Arama'da Cate Blanchett, Richard Gere ...
Bu yaz bunları bir kenara yaz
Bu yaz modasının başrol oyuncuları çoktan belirlendi. Uçuşan kumaşlar, metal tokalı bikiniler, kırmızı çerçeveli güneş ...
Dünya
Uğursuz 'Fare Yılı'
Depremin yaralarını sarmaya çalışan Çin'de, ünlü astrolog Raymond Lo Çin astrolojisine göre 'Fare Yılı'nda olduklarını ...
İtalya'da Roman avı
Kabarık suç dosyaları yüzünden Romanlara tepkili İtalyan halkı, beşikten bebek çalma teşebbüsü üzerine ayaklandı. ...