Pırasaları uzunlamasına ince ince kıyın. Soğanı piyazlık doğrayın. Bir tencereye zeytinyağı ile soğanı koyun, 5 dakika kavurun. İnce ince doğranmış biberleri ve pırasaları da ilave edin. Tuzu ve şekeri de ekleyip, kendi suyu ile 10 dakika pişirin. Daha sonra bir bardak pirince 1.5 bardak su ilave ederek, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine kırmızıbiber ve karabiber serpip karıştırdıktan sonra, fırın tepsisine dökün ve 15 dakika fırınlayın. Soğuyunca yemeği servis tabağına alın. Üzerine limon suyu gezdirip, maydanoz ilave ederek servis yapın.
MALZEMELER
* 1 kg. pırasa
* 2 adet soğan
* 1 su bardağı pirinç
* 1.5 su bardağı su
* 2 adet yeşil biber
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 limonun suyu
* 1 adet kesme şeker
* 1/2 demet maydanoz
* Tuz
* Karabiber
* Kırmızıbiber
Fesleğenli makarna Makarnayı bol tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp, süzün ve bir kaseye aktarın. Fesleğeni sarmısakla havanda dövün. Zeytinyağını, tuzu ve peyniri ekleyip, iyice karıştırın. Hazırladığınız sosu makarnanın üzerine döküp, harmanlayın ve ardından servis yapın.
MALZEMELER
* 1 paket düdük makarna
* 2 çorba kaşığı kuru fesleğen
* 2 diş sarmısak
* 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz
Kestaneli pasta Bir bardak suyla nescafeyi eritin ve ikiye böldüğünüz kekin iki parçasını da ıslatın. Pasta kremasıyla sütü mikserle çırpıp, içine kakaolu fındık kreması ve labne peynirini karıştırın. Hazırladığınız kremayı kekin bir parçasına sürüp, üzerine kestane şekeri dizin. Diğer parçaya da krem şanti sürüp, diğer kekin üzerine kapatın. Pastanın tamamını pasta kremasıyla sıvayıp, bir gece buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkardıktan sonra üzerine kakao serperek servis yapın.
MALZEMELER
* 1 adet hazır kakaolu kek
* 1 paket hazır pasta kreması
* 1 çorba kaşığı nescafe
* 2 çorba kaşığı labne peyniri
* 2 çorba kaşığı kakaolu fındık kreması
* 250 gr. kestane şekerin 1 su bardağı su
* 1 komposto kasesi krem şanti
* 1 çorba kaşığı kakao
* 1 su bardağı süt
Yayın tarihi: 16 Mayıs 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/16/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.