kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tankerci grevi komşuyu felç etti

STELYO BERBERAKİS
STELYO BERBERAKİS
Yunanistan'da akaryakıt taşıyan tanker şoförlerinin grevi hayatı felç etti... Benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu, halk çileden çıktı..
Yunanistan'da bir haftadır zam talebiyle iş bırakan akaryakıt taşıyıcısı tanker şoförleri benzin istasyonlarındaki stokların tükenmesine neden oldu. İstasyon sahipleri satacak yakıt kalmayınca birer birer kepenk kapattı. Hal böyle olunca araç kullanmaya meraklı yüzbinlerce Yunanlı sürücünün işkencesi başladı. Başkent Atina'da son stoklarını satan sayılı benzin istasyonunun önünde 5 kilometreye varan araç kuyruğu oluşurken deposundaki son damla benzinini yarı yolda bitirenler ise mağdur duruma düştü.

HÜKÜMETE AĞIR ELEŞTİRİ
Saatlerce benzin kuyruğunda bekleyen sürücüler sıra kendilerine geldiğinde bu kez her araca 20 litre benzin limitiyle karşılaştı.. Grev günlerinde benzin fiyatları da 2 katına çıkarak litresi 2.5 eurolara ulaştı. Karaborsa benzin satıcıları ise krizin karlıları.. Yüzde 13 zam talebi reddedilen 1800 tankerin sahibi 700 patronun hükümeti ve halkı bu kadar aciz durumda bırakması ise herkesi şaşırtıyor. Grevin bir hafta daha sürmesi bekleniyor. Yunan hükümeti ise tanker sahiplerinin de grev yapmaya hakkı olduğunu açıklamakla yetiniyor. Yapılan bu açıklama "Hükümet aciz" yorumlarına neden oluyor.