New York Times gazetesine yazan ABD'li yazardan ilginç tartışma: "Babası Müslüman olan Obama, Hıristiyanlığı seçerek 'Kâfir' oldu. Eğer Obama bir gün başkan olursa, Başkan Obama'nın Müslüman ülkelere ziyaretlerinde güvenlik sorunu yaşanabilir"..
![](https://arsiv.sabah.com.tr/i2/sp.gif)
ABD seçimlerinin Demokratik Parti cephesinde önde giden Barack Obama, uzun süre Müslüman olduğu söylentileri yüzünden zor günler yaşadı. Babasının Müslüman olmasının kendi inancıyla bir bağlantısı olmadığını öne süren Obama, Hıristiyan olduğunu defalarca yineledi. Ancak bu kez bambaşka bir suçlamayla karşı karşıya: Kâfirlik... New York Times gazetesinde yayımlanan bir makalede, İslam inancına göre dinin babadan oğula geçmesi sebebiyle Obama'nın da aynı dine sahip olduğu öne sürüldü. Uluslararası ilişkiler uzmanı Edward Luttwak'ın kaleme aldığı "Kâfir Başkan mı?" başlıklı yazıda, O b a m a ' n ı n Müslümanların gözünde Hıristiyanlığı seçerek "irtidad" (kafirlik) suçu işlemiş olarak kabul edildiği kaydedildi.
'YARI-MÜSLÜMAN YOK'
"Seçilmesinin ülkenin Afrika'daki itibarını arttıracağı fikri var. Babasının memleketi Kenya'da heyecan yarattığı doğru. Ancak Afrikalı kimliği Müslüman mirasla benzetilemez. Yarı Afrikalıdır, ancak İslam'da yarı-Müslüman diye bir şey yok" denildi. İslam inancına göre, Müslüman babanın çocuğu olarak Obama'nın da Müslüman olduğu ve annesinin Hıristiyanlığının geçersiz olduğuna dikkat çeken yazı, başkan olması durumunda İslam ülkeleriyle bağ kurmasının gerçekdışı hale geleceğini belirtti.
'KORUMAK GÜNAH MI?'
Yazı şöyle devam etti: "Din değiştirenler kimi ülkelerde cezalandırılıyor. Bir kâfiri öldüreneyse ceza verilmeyebiliyor. Bu Başkan Obama'nın Müslüman ülkelere ziyaretinde güvenlik önlemlerini karmaşık hale getirebilir. Onu korumak, İslamcılar için günah olarak yorumlanabilir. Müslüman ülkelerin, teröre karşı savaşta ABD'nin yanında olmasını zorlaştırabilir."
![](https://arsiv.sabah.com.tr/i2/sp.gif)
Yayın tarihi: 14 Mayıs 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/14//haber,E08CFF1C82E34831B63C6C115D57FA76.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.