kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mike Lazaridis 6 yaşında ayrıldığı İstanbul'dan çoz az şey hatırladığını belirterek,babasıyla balık avlamaya gittiği anları ve babasının kadın giyim eşyasını satan dükkanının olduğunu söyledi.

'6 yaşında balık tuttuğum şehre yatırımı artıracağız'

TİMUR SIRT ORLANDO
6 yaşındayken ailesiyle İstanbul'dan Kanada'ya göç eden BlackBerry markasının sahibi RIM'in kurucusu Lazaridis, "Türkiye ofisi ile varlığımızı güçlendireceğiz" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'6 yaşında balık tuttuğum şehre yatırımı artıracağız'
Borsa değeri 70 milyar dolara yaklaşan, BlackBerry markasının sahibi, Research In Motion (RIM) firmasının kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mike Lazaridis, İstanbul doğumlu. Sadece akıllı telefon ve en kolay kullanılan mobil elektronik posta hizmeti sunan toplam 27 milyon adet BlackBerry telefon satan şirketin kurucusu Lazaridis Türk vatandaşı olarak dünyaya geldiği İstanbul'dan 6 yaşındayken ailesiyle Kanada'ya göç ediyor. Research InMotion şirketinin ortaya çıkardığı BlackBerry markasını kurucusu Lazaridis'in İstanbul ile ilgili anıları babasıyla balık tuttuğu anlardan ibaret. Lazaridis toplantılardan önce Türkiye'den gelen müşteri ve iş ortaklarıyla bir araya geldi. Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Lazaridis, Türkiye'den gelen misafirlerinin sorularını yanıtladı.

'NATO BİLE BİZE GÜVENİYOR'
Şimdi yıllar öncesine döndüm diyen Lazaridis, "Aslında çok şey hatırlamıyorum. İstanbul'dan ayrıldığımda sadece 6 yaşındaydım. Bir çocuk için macera olan bir durum ama annem ve babam için bütün sevdiklerini geride bırakmak anlamına geliyordu. Herhalde bu onlar için daha zordu. Babamla beraber balık tutmaya gittiğimizi hatırlıyorum. Babamla bir sokak ilerideki deniz kenarına gidip balık tuttuğumuzu hatırlıyorum. İstanbul'a yeniden gelmeyi çok istiyorum. Türkiye'ye açtığımız ofisle yatırımlarımızı daha da güçlendireceğiz" diye konuştu. "BlackBerry cihazları ne kadar güvenli?" sorusuna Lazaridis NATO'yu örnek göstererek yanıtladı. Askeri kurumlarda güvenliğin son derece önemli olduğunu belirten Lazaridis, "Güvenlik bizim en hassas olduğumuz konuların başında geliyor. Şu anda NATO'nun tüm güvenlik standartlarını karşılayabilen tek mobil cihaz BlackBerry" dedi. timurs@sabah.com.tr