İLİŞKİLİ HABERLER
Köylü salyangoz topluyor yağlayıp Fransız'a satıyor
Köylü salyangoz topluyor yağlayıp Fransız'a satıyor
ADANA Karataş Yolu üzerindeki Pakyürek A.Ş., bir aile şirketi. Şirketin sahipleri, Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Behiç Pakyürek ve amcaoğlu Selami Pakyürek. 1960 yılında babaları tarafından kuruldu. Önceleri pamuk ticareti yapan şirket, 1975 yılında su ürünleri pazarına girdi. Çipura, levrek, sudak balığına yurtdışından gelen taleple salyangozu ekledi. Dağlarda daha çok kayalık yerlerde görülen salyangoz, nisan yağmurları ile ortaya çıkıyor. Salyangoz, 1.5 lira civarındaki kilo fiyatıyla köylüler için de gelir kaynağı olmuş. Fabrika yöneticisi Rahime Nennioğlu'nun verdiği bilgiye göre, salyangozlar bir dizi işlemden geçirildikten sonra özel baharatlarla tereyağı karışımı hazırlanıyor, kabuk kapatılıyor. Dondurulup ambalajlanıyor. Salyangozun en büyük müşterisi Fransızlar için bundan sonra fırına koyup tereyağının erimesini beklemek kalıyor. Fransız tüketiciler için salyangozlu makarna da yapıldığını belirtelim. Mezze Marin markasıyla ihracat yapan Pakyürek'in ürün portföyü salyangozla sınırlı değil. 32 çeşit marine, 21 çeşit dondurulmuş su ürünü bulunduğunu belirten Rahime Nennioğlu, 170 kişinin çalıştığı şirketin 8 milyon dolarlık ihracat gelirinin yarısının salyangozdan elde edildiğini bildirdi.
İLİŞKİLİ HABERLER
Köylü salyangoz topluyor yağlayıp Fransız'a satıyor
Yayın tarihi: 13 Mayıs 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/13//haber,F5F396F6A9004BEAAF38125381B8557B.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.