Fasulyeleri uçlarını keserek ayıklayıp bütün olarak bırakın. Yağı bir tavada kızdırarak, kabuklarını soyup yemeklik doğradığınız iki domatesi ve soğanı tavaya koyun. Geniş bir tencereye fasulyeleri düzenli bir şekilde dizin, ortasına kabuğu soyulmuş bütün bir domatesi koyun. Tavadaki soğan ve domatese, sarımsak, şeker ve tuzu ilave edip, karıştırın. Malzemeyi fasulyelerin üzerine döküp, suyunu ilave edin. Yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Soğuyunca servis tabağına çevirip servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik* 1 kg. taze fasulye
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet soğan
* 3 adet domates
* 2 diş sarmısak
* 1 su bardağı su
* 2 adet kesme şeker
* Tuz
Yayın tarihi: 11 Mayıs 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/11/gny/haber,A6569C2A3E124594914BCB02E55475B2.html
Tüm hakları saklıdır.