Margarini bir tavaya koyup eritin ve soğumaya bırakın. Bir kabın içine yağı, yumurtayı ve şekeri koyup çırpın. Daha sonra rendelediğiniz havucu, unu, kabartma tozunu ilave edip, karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu ısıya dayanıklı bir kaba dökün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız keki servis tabağına ters çevirin. Henüz sıcakken kekin üzerine portakal suyunu gezdirin. Rendelediğiniz portakal kabuğunu serpip, soğumaya bırakın.
MALZEMELER 6 kişilik
* 2 su bardağı un
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı tozşeker
* 125 gr. margarin
* 1 adet küçük havuç
* 2 portakalın suyu ve kabuğu
* 1 paket kabartma tozu
Yayın tarihi: 11 Mayıs 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/11/gny/haber,A5FF96166E414D3A8D1EB9E06BF73267.html
Tüm hakları saklıdır.