kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Islak kek

Margarini bir tavaya koyup eritin ve soğumaya bırakın. Bir kabın içine yağı, yumurtayı ve şekeri koyup çırpın. Daha sonra rendelediğiniz havucu, unu, kabartma tozunu ilave edip, karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu ısıya dayanıklı bir kaba dökün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız keki servis tabağına ters çevirin. Henüz sıcakken kekin üzerine portakal suyunu gezdirin. Rendelediğiniz portakal kabuğunu serpip, soğumaya bırakın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
2 su bardağı un

* 2 adet yumurta

* 1 su bardağı tozşeker

* 125 gr. margarin

* 1 adet küçük havuç

* 2 portakalın suyu ve kabuğu

* 1 paket kabartma tozu