kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Boris Johnson

Boris trenlerde içkiyi yasaklıyor

Londra'nın yeni belediye başkanı Ali Kemal'in torunu Boris Johnson, "gençlerin suç işlemelerini önlemek için" metroda alkol yasağı hazırladı..
İngiltere'de yapılan yerel seçimlerde başkent Londra'nın belediye başkanı seçilen Türk kökenli Boris Johnson dün görevinin ilk günündeydi. Dünyanın sayılı metropollerinden olan Londra'da en büyük sorunlardan biri genç nüfusun yüksek suç işleme oranı. Bir dönem alkol tedavisi görerek bağımlılıktan kurtulan Osmanlı döneminin son İçişleri Bakanı Ali Kemal'in torunu Johnson belediye başkanlığında metro ve otobüslerde alkol yasağı ile sorun çözmeye çalışacak. Londra'da her gün milyonlarca yolcu taşıyan metrolara yakında konulması beklenen yasakla alkol içilemeyecek. Ayrıca otobüs ve metrolarda toplum huzuruna aykırı davranışta bulunanlara zorunlu sosyal hizmet cezası verilecek.

KAMUYA ÇARŞAF YASAĞI
Öte yandan Johnson'un belediye meclisinde aşırı sağcı İngiliz Ulusal Partisi üyesi Richard Barnbrook ismi dikkat çekiyor. Kamu çalışanlarına çarşaf yasağı getirilmesini isteyen, Londra'ya yeni bir cami yapılmasına karşı olan Barnbrook'un verilen kararlarda ne kadar etkili olacağı merak ediliyor. Yorumlar ise "yalnız adam" olacağı yönünde..