kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Muzlu muhallebi

Bir tencereye sütü, unu, nişastayı, şekeri ve yumurtayı koyup, çırpın. Kısık ateşte göz göz olup, koyulaşıncaya kadar pişirin. Margarini ve vanilyayı ilave ettikten sonra tencereyi ateşten alın. Servis kaselerine muz doğrayıp, üzerlerine muhallebi dökün. Soğuduktan sonra üzerine rendelediğiniz çikolatayı serpip, servis yapın.

Malzemeler
*
1 litre süt
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı nişasta
* 1 su bardağı şeker
* 1 yumurta sarısı
* 2 adet muz
* 100 gram margarin
* 1 paket vanilya
* Bir miktar rendelenmiş çikolata