Bir tencereye sütü, unu, nişastayı, şekeri ve yumurtayı koyup, çırpın. Kısık ateşte göz göz olup, koyulaşıncaya kadar pişirin. Margarini ve vanilyayı ilave ettikten sonra tencereyi ateşten alın. Servis kaselerine muz doğrayıp, üzerlerine muhallebi dökün. Soğuduktan sonra üzerine rendelediğiniz çikolatayı serpip, servis yapın.
Malzemeler
* 1 litre süt
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı nişasta
* 1 su bardağı şeker
* 1 yumurta sarısı
* 2 adet muz
* 100 gram margarin
* 1 paket vanilya
* Bir miktar rendelenmiş çikolata
Yayın tarihi: 30 Nisan 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/30/gny/haber,B6AB4CC7924C4F13BF10629129B15051.html
Tüm hakları saklıdır.