Bir tencerede rendelediğiniz soğanı, yağla kavurun. Fıstıkları da tencereye atıp, pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra safranı ilave edin. 1.5 bardak su ilave edip, kaynayınca dilim dilim doğradığınız ayvayı ve bulguru da ekleyin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
Malzemeler
* 1 su bardağı bulgur
* 1 adet ayva
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı tereyağı veya sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı dolma fıstığı
* 1.5 su bardağı su
* 1/2 çay kaşığı safran
Yayın tarihi: 30 Nisan 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/30/gny/haber,7DAB4DB1F94849FCA2D98CCEA3FA9109.html
Tüm hakları saklıdır.