kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Tiramisu

Un ve tozşekerini harmanlayın. Kısık ateşte karıştırarak süte ilave edin ve muhallebi koyulaşıncaya kadar pişirin. Muhallebiyi arada karıştırarak soğutun. Ilık suya neskafeyi ilave edip eritin. Kekin her iki parçasının iç kısımlarını nescafeli su ile ıslatın. Kremşanti, labne peyniri ve yumurta sarısını mikserle iyice çırpın, soğuyan muhallebiye ekleyip, mikserle 12 dakika daha çırpın. Muhallebinin yarısını ıslatılmış kek tabanının üzerine sürün. Kekin ikinci parçasını muhallebinin üzerine kapatın. Kalan muhallebiyi de kekin üzerine yayıp düzeltin. Buzdolabında en az iki saat dinlendirin. Üzerine kakao serpip, dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER 12 kişilik
* 1 adet hazır kek

* 2 çorba kaşığı un

* 85 gr. tozşeker

* 200 ml. süt

* 200 ml. su (ılık)

* 1 tatlı kaşığı neskafe

* 1 paket kremşanti

* 1/2 paket labne peyniri

* 1 adet yumurta sarısı

* 2 çorba kaşığı kakao